Funktions och löpstegsanalys på Aktivitus

Igår träffade jag Emma på Aktivitus där jag gjorde en löpstegsanalys. Lätt jogg på löpbandet som uppvärmning, och sedan ökade vi till långpasstempo medan Emma filmade. Hon visade på några enkla saker att tänka på för att förbättra löpekonomin, och sedan filmade hon mig igen.

Flytta fram tyngdpunkten, dra upp knät lite högre, och försöka dra upp hälen mer. Det kändes ganska avigt, men när man tittade på filmerna så var det som natt och dag. Nu SÅG det faktiskt ut som om jag sprang även på filmen.  Hon påpekade dock att min nuvarande stil troligen var mer ekonomisk, och det sätt jag skall föredra att springa på vid längre sträkcor. Men för hastighet är det den vänstra varianten som gäller.

aktivitus_running_analyzis

Annars var hållningen bra, vilket troligen beror på att jag har tränat mycket bål och ryggstyrka för att klara skidåkningen.

Fuktionsanalysen visade att jag har bra rörlighet och stabilitet i ben, höfter, bål samt bröst, men att jag är stel som ett kylskåp i axelpartiet. Har väl alltid misstänkt detta, men jag fick ett träningsprogram, eller stretchprogram för att åtgärda detta. Skall försöka lägga in det efter varje löppass.

Annars skall jag fortsätta med styrketräningen i samma omfattning som tidigare, 3 gånger i veckan, och på samma sätt. Här är det ingen idé att ändra på något som fungerar. Men jag kommer att få ett förslag på träningsprogram vad gäller löpningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *