North Coast Ultra 2019

Vi gav oss ut på en liten roadtrip jag, Mervi och David, för att springa ett fint lopp i Danmark. Sov över på ett hotell nära starten, och gick upp vid 06.00 och gjorde oss iordning. Starten gick 08:00.

Startade försiktigt med 20 löpare framför mig. David sprang snabbt förbi på stranden, men jag tog det lugnt i början. Men redan på de inledande trapporna efter strandlöpningen tyckte jag att det gick segt, så jag gick om ett par löpare. Kom ikapp en dansk kille, Finn, som jag hade sällskap med till första kontrollen.

Jag höll ett jämnt tempo, och fortsatte plocka löpare. Vid 2:30 låser sig klockan, och jag måste starta om den, så det fattas 1 km ungefär på min aktivitet. Passerar 2 killar till som har börjat tröttna, och ser Finn då och då.

Efter 3 timmar kommer två killar förbi mig snabbt, har ingen möjlighet att hänga på, sen passerar även Finn. Han berättar att dom sprungit fel. Vid nästa kontroll får vi reda på att vi ligger 5:a och 6:a. I stigarna i skogen ut mot havet springer jag förbi Finn, och passerar en av de som kom förbi snabbt tidigare, och är nu fyra.

Sen kommer sanddynorna, 4 km av sirap. Känns som jag står still, men har sikte på en kille långt framför mig. Jag kommer ikapp honom, och är uppe på 3:e plats. Men Finn är strax i rygg, och går om. När vi kommer ut från sanden får Finn kramp, så jag stannar och ger honom en salttablett. Han verkar piggna till, och ligger tätt i rygg fram till sista kontrollen. Här får jag reda på att det är 5 minuter upp till 2:an, och går ut med Finn i rygg. Det här skall jag inte släppa tänker jag, och trycker på vad jag har i skogen, men ut på stranden är Finn med i hasorna.

Jag ger vad jag har, och ser mig inte om, men det känns återigen som att springa i sirap. Hela stranden är full av 30km löpare, och jag passerar ett 50-tal löpare. När jag närmar mig mål tror jag fortfarande att Finn är strax bakom och skall svepa förbi, men det kommer ingen, och jag går i mål som trea. Faktiskt bara 20 sekunder från 2:an, och Finn tappade 5 minuter på strandlöpet. Så det gick nog rätt fort ändå. Sluttiden blev 4:24:03.

I mål träffar jag tvåan i loppet, och är helt säker på att David vann, jag hade ju inte passerat honom under loppet, så jag går runt och letar efter honom. Men han dyker upp en kvart senare, då han var med de som sprang fel. 

Det var ju en ganska stor tävling, med totalt 1100 anmälda löpare, så jag tänkte att äntligen kan det kanske löna sig det här med ultralöpning. Men nej. Jag vann en buff och 1 liter tvättmedel. Kan hoppas på lite sköna ITRA poäng ändå.

Mervi försvarade titeln hon tog förra året när hon vann damklassen, och David kom på 6:e plats. Inte illa från Team Aktivitus Sports Club. Hade det varit en lagtävling hade vi tagit hem den lätt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *