Nytt träningsprogram, och ryggskott?

Förra veckan påbörjade jag mitt nya träningsupplägg som jag fick från Linda på Aktivitus. Fokus ligger på löpning och cykel, och det sträcker sig 16 veckor framåt. Jag bestämde mig iochmed detta för att köra mitt första triathlon, och det blir Tjörn Triathlon den 30:e augusti.

Jag kände direkt att det var skillnad på träningen nu jämfört med hur jag har kört tidigare. Vissta har jag kört pulsbaserat även tidigare, men nu är mina pulszoner ordentligt justerade uppåt, vilket gör att intensiteten i träningen också blir högre. Det är kvalitet rakt igenom. Men samtidigt visar det nog att jag har högre kapacitet än vad jag sett tidigare, speciellt på cykeln.

Tyvärr så missade jag alla sköna långpass som jag skulle ha kört i helgen, på grund av ett ryggskott. Det började som en lättare sträckning i ryggen på gymmet i fredags morse. Vila tänkte jag, och hoppade över simpasset på eftermiddagen. Jag hade lite svårt att hitta en bra sovställning, men det var inga större problem.

Sen skulle jag vända på mig i sängen, och då small det till. En fruktansvärd smärta, och ingen möjlighet att flytta på mig. Jag stod på alla fyra i sängen och kunde inte lägga mig ner eller ställa mig upp, så tillslut var Linda tvungen att ringa på en ambulans. Dom kunde konstatera att det troligen var ryggskott, och att allt jag behövde var smärtstillande. Och sånt har jag ju hemma, exakt samma dos och sort som när jag bröt revbenet för några veckor sedan.

Värktabletterna löste upp den svåraste krampen, så jag kunde sova. Men hela helgen blev det vila, och jag missade två långpass. Men kroppen behöver ju återhämtning också, så det blir nog bra ändå. Får hoppas att det är såpass bra att jag kan klara av alla cykelpass som skall köras denna veckan bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *