Långpass paleo style

Har läst en massa om Paleo och LCHF och träning i veckan. LCHF har jag testat tidigare, och det är inte riktigt nåt för mig. Allt för mycket fet mat. Paleo verkade däremot mer lovande. Problemet för min del är att inte äta mejeriprodukter och spannmål. Däremot kan man välja vilka spannmål man skall äta och vilka man skall låta bli.

Jag har ju sedan tidigare valt bort socker och bröd, och med detta också vetemjölet. Men vad jag inte har kännt till är att jag har valt bort gluten också, och det kommer jag att fortsätta göra, men nu mer aktivt. Jag har också fått större förståelse för skillnaden mellan ekologiska och övriga livsmedel. Så nu har jag gått över helt på ekologiska livsmedel över hela linjen. Det svider till lite i plånboken, men det är det värt.

Jag hämtar ju numera mjölk från en bondgård i närheten, och gör mitt eget smör och yoghurt. Det kommer jag att fortsätta med. Jag kommer också att fortsätta med min gröt på morgonen, men kanske lägga till lite mer kokos, som är en råvara jag inte har jobbat så mycket med. I alla fall, huvudtanken är att inte äta någon mat som har några tillsatser i sig. Det blir lite som en blandning av Paleo och rawfood och glutenfritt. Tror att det kommer att fungera bra för mig/oss i familjen.

Jag testade iallafall ett recept jag hittade på bloggen under vårt tak på Energibars. Jag var ute på mitt sista långpass innan göteborgsvarvet imorse, och tog med en bit. Eftersom jag kör train low, väntade jag med att ta en tugga tills efter en timme, och sedan en gång i halvtimmen.

Den gav inte den där kicken som man kan få av sockerstinna energibars, men den gjorde inte heller att jag stumnade, så det får bli melodin på mina träningslångpass. Om jag sedan kommer att köra det på tävlingar eller inte får jag se. Om jag vänjer mig av helt från socker kanske det är bättre att undvika det på tävlingar också. Blir en väldig massa att bära med sig själv då dock…

Löpningen då? Jo, jag har ju haft lite känningar i vaderna sista tiden. Antagligen beroende på att jag har lagt om tekniken lite. Så efter ett tips från min löpcoach Emma på Aktivitus, så fokuserade jag mer på att inte landa på tårna, utan mer på hela foten. Jag tog fram mina gamla skor med mycket drop och körde. Det kändes riktigt ovant i början, men det var skonsamt mot vaderna, och nu känns det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *