Sub 40 på Falkenbergs Stadslopp

bild

Mitt andra millopp under 40 minuter! Falkenbergs stadslopp i drygt 30-gradig värme och åska i luften. Här är en länk till loppet på garmin connect: http://connect.garmin.com/activity/549856670

För första gången så var hela familjen med och titta på när jag sprang, och det var otroligt inspirerande! Samtidigt visste jag att vi hade bestämt att vi skulle gå ut och äta på restaurang i Falkenberg efter loppet, så det var bäst att inte drabbas av samma löparmage som jag fick förra året :)

I år hade jag dock pulsklockan till hjälp. Jag visste ju att jag bara behövde hålla mig under tröskelpuls under första halvan, och strax över under andra halvan så skulle det vara lugnt. Sedan blir tiden och placeringen det den blir.

Första kilometer gick lite för snabbt, 3:32, och jag var ganska snabbt uppe i 160 i puls. Jag slog av något på tempot, och bibehöll pulsen runt 160.  2:a och 3:e km på 3:46 och 3:40 och sedan resterande runt 4 min/km. 500m från mål stod familjen och hälsade, och härifrån och in drog jag på en liten spurt.

Känslan efteråt var riktigt bra, och jag återhämtade mig snabbt. En snabb pratstund med loppets 2:a i omklädningsrummet, sedan skyndade jag mig till familjemiddagen.

Uppladdningen inför loppet har inte varit den optimala, jag har känt mig seg i benen efter vätternrundan. Det har liksom inte funnits någon kraft där har det känts som. Visst, jag har kunnat träna på ganska bra, men det har tagit 10-30 minuter innan jag har känt att jag har kunnat springa på. Km tider har väl ändå varit ok, så det är väl mest känslan som saknas. Den där lätta känslan, när man känner att man kan springa på hur snabbt som helst.

Nu har jag haft ganska svårt att få upp pulsen, både på löppassen och cykelpassen, och det har känts som om min mjölksyratröskel har legat 10 slag under min uppmätta tröskel den senaste månaden. Men jag satte ändå pers på 5km på bana i Onsdags, och sedan dess har jag vilat. Om man räknar 8 timmar om dagen i två dagar i vattenparken på Skara sommarland som vila…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *